Leasen of Sim Only

Dat je om het jaar een nieuwe telefoon wilt mag duidelijk zijn. De vraag is alleen, wil je een Sim Only abonnement of een abonnement met een toestel? Het heeft allebei zijn voor- en nadelen.

Wanneer je elk jaar toe bent aan vernieuwing is een abonnement met een toestel erg verleidelijk, maar pas op; steeds meer aanbieders bieden de toestellen aan om te “leasen”. Volgens velen wordt dit een nieuwe abonnementsvorm. Je krijgt dan een telefoon bij een abonnement te leen. Na, laten we zeggen, 2 jaar loopt je abonnement af. Dan heb je de mogelijkheid om je toestel vrij te kopen. Het komt erop neer dat je nog een (nader te bepalen) bedrag moet gaan betalen voor je toestel als je deze al 2 jaar hebt gebruikt. Het is nog niet duidelijk hoe die berekeningen plaats gaan vinden. In principe ben je dus veel meer kwijt voor je toestel. Een voordeel is wel dat je altijd bent verzekerd voor het toestel en binnen enkele uren weer over een werkende telefoon beschikt wanneer deze stuk gaat. Lees hiervoor wel eerst de kleine lettertjes in het contract.

Aan de andere kant, als je naar de maandelijkse prijzen kijken lijkt een Sim Only abonnement helemaal zo gek nog niet. De abonnementsprijzen bij Typhone bijvoorbeeld beginnen al bij 3,95 per maand, afhankelijk van je belgedrag. Dus als je al een telefoon hebt, én hebt geen behoefte aan een nieuwe, dan is een sim only abonnement wel handiger i.p.v. zo’n lease constructie. Het kan even een rake klap in je portemonnee zijn wanneer je een nieuw toestel wilt, maar je weet daarna precies waar je maandelijks aan toe bent.

Laat wat van je horen

*