HTC Sensation review

Op 12 april was het dan eindelijk zo ver! Op deze dag introduceerde HTC haar nieuwe high end super smartphone genaamd de HTC Sensation. Al maanden gingen er diverse geruchten over deze GSM die toen nog bekend was onder de naam HTC Pyramid, maar na de presentatie van HTC in Londen is het toestel nu officieel geïntroduceerd.  De HTC Sensation doet zijn naam zeker eer aan want wat een sensationeel goed toestel is dit! Een aluminium unibody behuizing en het gigantische touchscreen zorgen voor een schitterend design. Daaronder zit een razend snelle 1.2GHz dual-core processor die in combinatie met het Android 2.3 besturingssysteem en de HTC Sense 3.0 user interface zorgen voor een enorm gebruiksgemak. De HTC Sensation is een geweldige multimedia smartphone waarmee u werkelijk alles kunt. Op het grote scherm kunt u genieten van films of heerlijk surfen over het web. Daarnaast kunt u met de HTC Sensation ook naar muziek luisteren, navigeren, fotograferen en nog veel meer.  De HTC Sensation is dus de ultieme smartphone van het moment. Op deze pagina lees je een uitgebreide review van deze nieuwe HTC Sensation, we zullen alle functionaliteiten uitgebreid bespreken om nog beter beeld te geven van deze hoogwaardige smartphone van HTC. Lees dus snel onze HTC Sensation review!

 

De HTC Sensation een dual-core smartphone

De HTC Sensation is op het moment van de introductie een van de snelste smartphones op de markt. Dit komt mede dankzij de 1.2 GHz dual-core Qualcomm Snapdragon processor waarover deze smartphone beschikt. Deze processor van de HTC Sensation levert werkelijk prachtige grafische beelden en razend snelle prestaties. Niet alleen het laden van applicaties zal door deze krachtige processor een stuk sneller gaan, ook het navigeren door de verschillende menu’s gaat een stuk soepeler.

 

Android 2.3 Gingerbread

HTC zal de HTC Sensation standaard leveren met het Android 2.3 besturingssysteem. Het Android systeem is veel geprezen besturingssysteem dat zorgt voor een enorm gebruiksgemak op de hedendaagse smartphones. De 2.3 versie van Android, ook wel bekend onder de naam Gingerbread, heeft weer diverse nieuwe functionaliteiten en werkt bovendien een stuk sneller dan de oudere versies. Daarnaast zou Android Gingerbread ook minder stroom verbruiken waardoor de batterijduur van het toestel langer zal zijn.

 

Design van de HTC Sensation

Met de HTC Sensation brengt HTC weer een smartphone op de markt die er geweldig uit ziet. Het eerste wat op valt is natuurlijk het grote beeldscherm maar ook de behuizing van deze GSM ziet er zeer strak uit. Het mooie aan de behuizing van de HTC Sensation is dat deze uit een stuk aluminium vervaardigd is. Deze techniek had HTC ook al toegepast bij eerdere toestellen zoals onder andere de HTC Legend waarbij dit ook een zeer bijzonder look gaf.

Een multimedia superphone

HTC zet de HTC Sensation op de markt als een “multimedia superphone”. Deze GSM is volgens HTC dan ook de ultieme smartphone voor mobiel entertainment. Met de Sensation op zak hoeft u zich dan ook nooit meer te vervelen. U kunt bijvoorbeeld altijd en overal genieten van al uw favoriete muziek. De MP3 speler op de HTC Sensation speelt vrijwel alle audio bestanden gewoon af. Daarnaast is het kijken van een film dankzij het grote scherm echt een genot. Dankzij de speciale Hi-Fi audio technologie geeft de HTC Sensation een geweldig geluid waardoor u helemaal in de film lijkt te zitten.

 

Mobiel internetten op de HTC Sensation

Mobiel internetten is op deze Android smartphone ook echt een genot. De ondersteuning van HSDPA zorgt ervoor dat u een razendsnelle verbinding heeft met het internet. Daarnaast is ook de browser van de HTC Sensation verbeterd waardoor deze nog sneller is. Naast 3G ondersteuning beschikt deze HTC smartphone ook over WiFi, dit maakt het mogelijk om deze GSM te verbinden met draadloze netwerken in de omgeving. U kunt van de HTC Sensation ook een WiFi hotspot maken. Dit betekend dat u andere apparaten zoals bijvoorbeeld een laptop via deze GSM met het internet kunt verbinden.

Op het grote scherm is het surfen over het web enorm gemakkelijk. De verschillende websites worden goed weergegeven en met uw vingers navigeert u er eenvoudig overheen. Naast surfen over het web kunt u met de HTC Sensation ook synchroniseren met uw e-mail accounts. U kunt meerdere accounts eenvoudig koppelen aan de HTC Sensation waardoor u dus altijd op de hoogte blijft van inkomende e-mails.

Tevens heeft de HTC Sensation ook weer een goede integratie van sociale netwerksites. De wel bekende Friendstream applicatie is dan ook weer terug te vinden op de Sensation. Deze applicatie brengt al de updates van uw vrienden op bijvoorbeeld Facebook en Twitter samen op een plek zodat u eenvoudig op de hoogte blijft van alles wat er op deze sociale netwerken gebeurt. Natuurlijk kunt u ook nog de losse applicaties voor Facebook, Twitter, Hyves en andere netwerken downloaden.

 

HTC Watch

Iets nieuws op de HTC Sensation is HTC Watch. De Sensation is zelfs de eerste smartphone die beschikt over deze applicatie. HTC Watch is een applicatie waarmee je toegang hebt tot een uitgebreide bibliotheek met alle nieuwe films en tv programma’s. Als gebruiker kun je deze video’s huren of kopen. Je kunt de video’s direct afspelen op je HTC Sensation dankzij de progressieve downloand technologie. Het is zelfs mogelijk om de HTC Sensation via een HDMI adapter te verbinden met uw flat-screen tv, u kunt de film dan gewoon op uw tv afspelen.

 

Touchscreen bediening

De bediening van de HTC Sensation gaat volledig via het gigantische 4.3 inch grote S-LCD touchscreen. Dit scherm is een qHD display met 16:9 breedbeeld in een zeer hoge resolutie. Dit scherm geeft dus een geweldig helder beeld weer. Doordat de Sensation een capacitive touchscreen reageert het scherm zeer goed op iedere aanraking, waardoor de bediening van het toestel zeer gemakkelijk gaat. Helemaal onderaan het scherm zitten nog een 4-tal aanrakingsgevoelig toetsen waarmee u bijvoorbeeld terug naar het hoofdmenu gaat, of direct naar de zoek functie van het toestel gaat.

HTC Sense 3.0

HTC heeft de HTC Sensation ook weer voorzien van de welbekende HTC Sense user interface. De Sensation beschikt over de nieuwste 3.0 versie van Sense welke wederom zocht voor extra gebruiksgemak. HTC heeft Sense 3.0 weer sterk verbeterd met allerlei handige functionaliteiten. Een van de nieuwe features is bijvoorbeeld het gepersonaliseerde lockscreen van de HTC Sensation. Met dit nieuwe lockscreen heb je met een vinger beweging toegang tot de meest gebruikte functies. Verder heeft de nieuwe Sense user interface ook nog diverse andere verbeteringen. De camera reageert nu nog sneller bij het maken van foto’s en ook de browser is weer verbeterd. Ook leuk zijn de mooie 3D effecten die HTC heeft toegevoegd wanneer je tussen der verschillende homescreens scrolled.